Tuesday, December 2, 2014

LXXXIII lend TARTUS

Kuuenda novembri varahommikul startisime terve lennuga Tartu poole. Aga ega me sinna ainult lõbutsema ei läinud. Esimese asjana pandi proovile meie kannatlikkus. Pidime 3 tundi jutti istuma sama koha peal ja kuulama ülikooli teaduskondade tutvustusi. Lähemalt räägiti meile neljast teaduskonnast, mis olid siis kehakultuur, sotsiaal- ja haridusteadus, matemaatika- ja informaatika ning arstiteaduskond. Ja lisaks räägiti veel üldiselt Tartu Ülikoolist tutvustavalt veidi. Saime lühikese lõunapausi peale seda väga informatsioonirikast kolme tundi. Õpetajad koos osade õpilastega läksid sööma püssirohukeldrisse seljankat. Saia seest. Kauss oli sai. Naljakas. Samas, ma pole kindel kah.  Aga mõned läksid oma teed ja leidsid mujalt midagi hamba alla.
Kolmas punkt meie päevakavas oli kõigil klassidel erinev. Meie, looduslapsed, tegime tuuri ülikooli peahoones, kus meile tutvustati aulat ja üliõpilaste vanglat. Konge nimetatakse sealt kartseriteks. Need olid päris vahvad. Ja aula, no imelilus, roosa laega. Samuti käisime ülikooli kunstimuuseumis. Nägime PÄRIS muumiaid. Neid oli seal kaks, aga no täitsa pisikesed. Aga siiski, muumiad.
Kui kell sai kolm, oli taas võimalus kõigil minna üksi või kambakesi linna peale tuuritama. See kord anti aega ka rohkem, peaaegu neli tundi.
Enne seitset õhtul kogunesime Vanemuise Väiksesse majja. Läksime vaatama etendust "Hea põhjatuule vastu". Ja kui ükskord aeg oli hiline, siis võtsime ette kojusõidu.
Tartus oli ilm ilus. Vihma ei sadanud. Alles siis kui teatrist bussi läksime, et koju sõita.
Saime tohtul hulgal informatsiooni Tartu Ülikooli kohta. Usun, et paljud meist hakkasid pingsamalt mõtlema ülikooliõpingutele ja oma tulevikule.
Kõik õpilased pidid tegema kokkuvõtte õppepäeva kohta Tartus ning selle eest sai loomulikul ka hindeid. Kel soovi, võib lugeda arvamusi ning emotsioone SIIT .
Kokkuvõttes oli reis väsitav, aga tore. Tartus on alati tore käia.
Tervitades,
Maria

vasakult : Kelly, Reeli, Chrystiin, Caroline, Maria ja Marie #teatris #kultuursed
pilt: Kevin


No comments:

Post a Comment